HTML

Karácsonyi Kreatim kiállítás és vásár a Műcsarnokban dec. 15-én!

2013.11.21. 11:08 :: Kreatim

dsc2120.jpg

Minden jó szándék ellenére a karácsonyi ajándékvásárlás szinte minden évben a boltról boltra vándorlást, és a kompromisszumos: „már nem megyek tovább, jó lesz ez is” típusú vásárlásokat jelenti. Akármennyire is szeretnénk mindenkinek a lehető legjobbat, végül megelégszünk egy alibi ajándékkal, amivel letudjuk szeretteinket. Ez ellen küzd már 2009 óta a Kreatim. December 15-én a Műcsarnokban több mint 60 iparművész kínál majd minden korosztálynak minőségi és megfizethető alkotásokat. Bátran kérjünk tanácsokat a művészektől, akik nem csak tárgyakat, de szellemiséget, hagyományt, azaz igazi ajándékot kínálnak!

Minden advent és karácsony a családunk, barátaink, a kapcsolatrendszerünk ünnepének ideje is, amikor szeretnénk mindenkire gondolni egy kicsit. A barátaink mellett a kötelező iskolai, munkahelyi ajándékozásokat is szívesen vállaljuk, mert az egész éves erőfeszítések után úgy érezzük, hogy tényleg mindenki megérdemli az apró figyelmességeket, és a nagyobb kívánságok beteljesülését is. 

Kreatim_Mucsarnok_magyar.jpgAz idei Kreatim karácsony azért is különleges lesz, mert egy nagy múltú képzőművészeti kiállítóhelyen mutathatjuk be művészeinket, ezáltal számunkra is új kontextusba kerülnek azok a folyamatok, amelyeket mindig fontosnak tartottunk: az innovatív szemlélet az ökológiai gondolkodás és a társadalmi gondoskodás lehetősége, amely integráltan jelenik meg a XXI. század művészeinek alkotói folyamataiban. Nagy örömünkre szolgál, hogy 2013 december 15-én vasárnap - a vásár történetében először - a Műcsarnok ad otthont azoknak az iparművészeknek és designereknek akik a Kreatim-ot választják a közönséggel való találkozásra.

Számunkra a folyamatosság a legfontosabb ahhoz, hogy segíthessük a magyar iparművészet/design és a képzőművészet határterületeire irányítani a vásárlók figyelmét.  A Design héten megkezdett Kreatim-Design Aid programunk lehetőséget kínál minden rehabilitációval foglalkozó műhelynek, hogy ismét bemutassák munkájukat és termékeiket, amelyek sokszor az újrahasznosítás, a recycling és upcycling műfajába tartoznak és így egyben a magyarországi „ethical design” területét jelölik ki. Az Etikus design nem csak anyaghasználatában környezettudatos, hanem az alkotók és felhasználók ugyanabból a gazdasági, ökológiai, társadalmi helyzetből szemlélik a körülöttünk zajló folyamatokat és munkájukkal, illetve fogyasztási szokásaikkal erre reflektálnak. A cél az egyik oldalról: munkát vállalni és jó minőségű terméket előállítani. A másik oldalról pedig egyre elterjedtebb a jó minőségű, etikus, vagy „fair trade” termékek vásárlása, ami nem csak az európai fair trade hálózatok termékeit jelenti, hanem a magyar termelők és alkotók munkáit is. 

cant.jpgSzeretnénk, ha egyre többen készülnénk együtt a karácsonyra és egyre többen gondolnánk úgy, hogy a tervezőktől személyesen vásárolt kisszériás, lokális ajándék nem csak többgenerációs ajándék, hanem a XXI. század kihívásaira adott válasz is. Érezzük magunkénak az időt az ajándékozásra, a választásra.  A Kreatim nem csak a Műcsarnokban lesz, hanem a XXI. században is, ahol mindenkit szeretettel várunk!   

Művészeknek jelentkezni lehet a kreatimdesign@gmail.com címen.

Kurátor: Szabó Eszter Ágnes, 30-342-9035, kreatimdesign@gmail.com

Sajtókapcsolat, kommunikáció: Nagy Zsófia (20-594-9299) és Szabó Krisztina (20-233-2193), kreatimdesign@gmail.com

15 December, 2013, 10 am to 6 pm
Christmas Kreatim exhibition and design fair at the Kunsthalle, Budapest

Christmas is just around the corner... Do you feel the pressure to find something great for your boy/girl-friend, colleagues, friends, parents, brothers and sisters? In November you may want something unique which makes those you love feel deeply touched. But in December the reality is getting closer and you compromise with literally ANYTHING you can easily buy... And what happens with these “gift” items? They will be second-hand gifts, transferred to a personal gift-cemetery or simply thrown away.

Kreatim, in cooperation with the best Hungarian designers, has been fighting against gift-littering since 2009. On December 15 you can find high-quality real presents at reasonable prices at the Kreatim Christmas Fair. We encourage you to consult with the artists, because they offer not only objects, but traditions, knowledge, expertise – real presents.

Venue: Kunsthalle, Budapest (Műcsarnok, 1146 Budapest, Dózsa György út 37.)

Date: 15 December, 2013, 10 am to 6 pm

Entry free!

Kreatim_Mucsarnok_english.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kreatim.blog.hu/api/trackback/id/tr635647666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása